
Μετά από επικοινωνία με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ενημερώθηκα πως επίκειται η έκδοση της Κ.Υ.Α, που θα καθορίζει την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από την ευλογιά κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, λόγω του εγκλεισμού που επιβλήθηκε εξαιτίας της έξαρσης των ζωονόσων.
Η ενίσχυση θα οριστεί μέχρι 14€ ανά αμνοερίφιο, με βάση τον αριθμό των γαλακτοφόρων, εξασφαλίζοντας για την ακριτική μας Π.Ε. το ανώτατο ποσό ανά “κεφάλι”, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα που ανέδειξα σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας την στήριξη της Πολιτείας υπέρ του κτηνοτροφικού ιστού της χώρας.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων, για την θετική τους ανταπόκριση, την αγαστή συνεργασία αλλά και το ενδιαφέρον τους για την διασφάλιση & ανασυγκρότηση της εγχώριας κτηνοτροφίας και ειδικώς της ευαίσθητης γεωγραφικά περιοχής του Ν.Έβρου, στη σκιά του φονικού περάσματος της ευλογιάς & όχι μόνο..!
